Reglaje Ferestre

Reglaj Ferestre termopan PVC

Sistemul de tamplarie termopan din PVC are o durata medie de viata de peste treizeci de ani. Acest interval mare de timp se poate atinge numai prin efectuarea corecat a reglajelor feroneriei si intretinerii tamplariei. Reglajul pentru ferestre termopan PVC impiedica defectarea prematura a ferestrelor dumneavoastra. 

Reglaj ferestre termopan PVC - proceduri

 Procedurile de reglaj ferestre termopan PVC constau in prima faza in evaluarea tehnica a tipului feroneriei, modelului, posibilitatea si prezenta zonelor de reglaj ale feroneriei, precum si starea sistemelor de reglare.

 Pentru ferestrele mai vechi, se intampla ca in decursul timpului, sa se depuna praf sau mizerie pe suruburile de reglaj si sa le infunde, in acest caz este necesara initial curatarea si aducerea in parametrii a sistemelor de reglare termopan (reglaje la reglaje), si numai dupa aceea sa se demareze lucrarile de reglaj ferestre termopan pvc.

 Dupa ce reglajele feroneriei au fost efectuate si s-a obtinut o presiune egala la suprafata garniturii, ferestrele termopan din PVC trebuiesc sa fie verificate daca zona de contact este egala perimetral si nu exista zone cu probleme. Problemele pot consta in zone in care fereastra loveste, freaca sau refuza sa inchida. In genere, aceste zone sunt: coltul de jos opus balamalelor sau latura de sus opusa balamalei de sus. Daca apar aceste probleme, urmatorul pas in sistemul de reglaj ferestre termopan pvc este acela de a reclala sticla. Recalarea sticlei asigura refacerea unghiurilor de imbinare a ferestrei si aducerea ei la forma dreptunghica (o fereastra care se lasa in timp ajunga sa fie mai mult un paralelogram decat dreptunghi).

Cauzele nevoii de reglaj la ferestrele termopan PVC

 O fereastra termopan din pvc are nevoie de reglaj atunci cand freaca, loveste, su nu mai etanseaza corespunzator. Daca de afara se aude zgomot, apa sau frigul patrunde in interior atunci mai mult ca sigur este nevoie de o interventie de reglaj ferestre termopan PVC. Alte probleme ce pot aparea la ferestrele termopan din PVC pot fi: